La Saivan Bio Retreat and Farm

La Saivan Bio Retreat & Spa, Prisaca Dornei, Vama, Județul Suceava

La Saivan Bio Retreat and Farm – Înapoi acasă

Ai visat vreodată să ajungi într-un anumit loc? Ți-ai imaginat vreodată propriul colț de rai, sub forma unei o oaze verzi, îndepărtate? Te-ai gândit la toate peisajele, formele, la aer, copaci, flori sau la cer? Ei bine, locul visurilor tale există cu adevărat. Dacă ți-l imaginezi precum un colț de natură, înălțat pe un deal, înconjurat de munți, cu o priveliște ce taie răsuflarea, în timp ce simți că ești acasă, atunci acesta este și locul tău de vis.

Am știut toate aceste lucruri ajungând la La Saivan Bio Retreat and Farm, pe un drum de munte, acel tip de drum care de cele mai multe ori te conduce spre o poveste nemaiauzită. Aerul care îți invadează plămânii și sufletul, natura veselă a lunii mai, florile sălbatice fragile, fiecare nor și fiecare piatră care spune o poveste.La Saivan Bio Retreat and Farm ne-am reîntors în copilărie, la bunici, pe toate dealurile sălbatice unde obișnuiam să alergăm și să iubim. Născută din dorința de a se apropia de rădăcini, de valori și natură, frumoasa locație cu trei case de oaspeți tradiționale este locul perfect pentru rătăcire: animalele trăiesc libere și împreună pe dealurile frumoase, mâncarea este naturală, proaspătă, aerul vindecă tot ce-i nevindecat, iar viața e simplă, dar completă.

Situat în Vama, județul Suceava, în uimitoarea Bucovina, între Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, una dintre cele mai frumoase părți ale României pentru noi, La Saivan Bio Retreat and Farm are și o stână unde se prepară cea mai bună brânză. Și pentru că toate lucrurile într-o astfel de lume au o legătură și o ordine perfectă, cuvântul saivan este un termen românesc vechi care înseamnă „adăpost de iarnă pentru oi”. Conexiune perfectă.

Ce poți face aici

La Saivan totul are o poveste. De la oameni, la fiecare obiect, casă sau detaliu. Fiecare piesă de mobilier sau obiect este original și provine dintr-un loc și timp special, fiind colectate cu atenție din toată România. Cele trei case datează din 1900 și au fost relocate aici, pe vârful unuia dintre cele mai frumoase dealuri din zonă, având priveliștea perfectă asupra văii. Proprietarii frumoși și tineri au fost nevoiți să reconstruiască lemn cu lemn și să găsească un scop pentru fiecare obiect, recreând din iarba verde, La Saivan. Casele de oaspeți se află chiar lângă o fermă adevărată, unde oile, vacile, caprele, iepurii, caii, puii, câinii și pisicile sunt crescuți împreună într-o poveste atât de frumoasă a copilăriei.

Așa că rămâi aici, pe deal. Bea cafeaua dimineața pe veranda vechii case și respiră doar. Poți și să arunci o privire la tot procesul prin care laptele și brânza proaspătă sunt preparate în stână și poți povesti cu Vistic, personajul răspunzător de menținerea vieții, tradițiilor și a obiceiurilor aici. Zâmbește tot timpul și spune mereu Asta e viața, ce să facem, trebuie să o trăim așa cum este. Ce frumoasă aducere-aminte.

Intră apoi în grajdul cel mare, unde poți vedea toate animalele care locuiesc exact ca în Ferma Animalelor. Aleargă pe dealuri, bucură-te de toate frumusețile din jur, caută florile sălbatice mov și galbene, bea apă de munte din pârâurile pe care le vezi la tot pasul, gustă fructele sălbatice ascunse printre frunze și dacă ai noroc, pregătește-te pentru o întâlnire cu cerbi, căprioare, vulpi și iepuri sălbatici. Nu uita să asculți păsările.

Ce poți mânca delicios

Mâncarea de la La Saivan Bio Retreat and Farm este una dintre cele mai bune pe care le-am gustat într-o casă de oaspeți tradițională. Influențele locale și preparatele îți vor cuceri inima și gustul și indiferent de tipul de dietă pe care îl ai, asigură-te că vei gusta din toate.

Meniul este fix, dar ai cu adevărat tot ce este nevoie. Responsabilă de sărbătoarea culinară este Chef Lili, o femeie uimitoare, cu o poveste specială, care gătește și pregătește toate mesele folosind rețete tradiționale și ingrediente naturale, produse făcute aici, în ferma bio. Ne-a plăcut totul, începând cu supele tradiționale, deliciosul talmoș balmoș făcut cu mămăligă și brânza de la stână, pâinea de casă, cozonacul tradițional și plăcintele cu brânză și desigur, papanașii la desert, cei mai buni pe care i-am avut vreodată. Gustă din tot, aerul proaspăt și plimbările lungi îți vor deschide apetitul. Vei aprecia din nou valoarea și frumusețea mâncării tradiționale bune.

Ce poți descoperi în zonă

De la La Saivan Bio Retreat and Farm poți porni în drumeție, alegând între trasee scurte sau mai lungi, pentru că ai toate opțiunile în această frumoasă zonă. Dacă decizi să vezi în detaliu ce are de oferit această parte de țară, îți recomandăm să vizitezi vechile mănăstiri din Bucovina, unele dintre ele făcând parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Frumusețea și istoria lor te vor inspira. Am făcut un scurt tur și am văzut frumosul albastru de Voroneț, vechea Mănăstire Arbore, Mănăstirea Humorului, Sucevița și Moldovița.

Ne-am regăsit pe noi atât de liniștiți, în același timp cuprinși de o bucurie completă în acest loc de vis pe care am avut șansa să-l descoperim. La Saivan Bio Retreat & Farm este cu siguranță ce are nevoie România în ceea ce privește turismul, călătoria tradițională premium, valorile, oamenii și viața. Un loc în vârful unui deal, unde fiecare detaliu este perfect, unde ai totul, dar totuși, nu ai nevoie de nimic. Doar de a fi, a respira, a vedea frumusețea.

La Saivan Bio Retreat and Farm este o poveste despre revenirea acasă și despre dorința de a construi ceva care să păstreze și să protejeze tradiția, spiritul local și oamenii adevărați. A fost pentru noi oaza de liniște perfectă, plină de bucurie, care ne-a făcut să credem că vom reveni tot timpul aici, asta pentru că trebuie să găsim cumva întotdeauna drumul de întoarcere acasă.

La Saivan Bio Retreat and Farm – momentul în care te bucuri de cea mai frumoasă parte din toate: locul, priveliștea, aerul, sentimentele, oamenii.

 • priveliștea asupra văii și cerul deschis
 • mâncarea tradițională
 • oamenii frumoși
 • palinca savurată cu Vistic
 • brânza proaspătă
 • observarea animalelor sălbatice
 • Vama este situată în nordul Județului Suceava, în zonă de munte, la o altitudine de 600-800m;
 • Pădurile reprezintă 70% din suprafața satului, zonă cu cele mai mari suprafețe forestiere din țară;
 • În 2009 satul Vama a sărbătorit 600 de ani de la atestarea documentară;
 • Numărul impresionant de mănăstiri vechi din Bucovina, cu fresce interioare și exterioare interesante, s-a păstrat încă din perioada medievală; Datorită unicității și valorii lor artistice, ele au fost adăugate pe Lista Patrimoniului Cultural Internațional UNESCO în 1993;
 • În cele mai multe cazuri, bisericile au fost întemeiate pentru familiile nobile ale timpurilor, ca loc de veci pentru aceștia.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email