Top

Limanul ResortRezervă acum

Calmul sălbăticiei

Sălbatic, dar armonios. Simplu, dar de fapt tot ce ai nevoie. Liniște, însă multă culoare, viață, aer și soare. Așa am găsit Limanul Resort, o oază minunată situată într-unul dintre cele mai frumoase și mai sălbatice locuri ale Europei: Delta Dunării.

Pentru noi Delta Dunării este și a fost întotdeauna o sursă nesfârșită de frumusețe, biodiversitate și inspirație, astfel că ne găsim extrem de fericiți de fiecare dată când descoperim locuri speciale în care să putem simți cu adevărat spiritul și gustul acestui ținut.

Limanul Resort, aflat în partea de nord a Deltei Dunarii, în Chilia Veche, cea mai veche și cea mai mare așezare umană din Deltă, este precum o poveste albastră. De îndată ce deschizi poarta și lași în urmă drumul principal, ajungi într-o lume complet diferită de ceea ce există în exterior. O mică bucată de paradis alb și albastru.

Limanu Resort

Locul este accesibil atât pe apă, cât și pe uscat, datorită locației sale în apropierea rezervației naturale Roșcova-Buhaia unde există cea mai importantă colonie de pelicani sălbatici din Europa și pădurea Letea, zonă cu mulți cai sălbatici, printre ultimii de pe întregul continent.

Am ajuns cu mașina, după un transfer pe apă din Portul Tulcea către Tudor Vladimirescu, însă drumul către Chilia Veche nu este modernizat. Așadar, poți lua o barcă din Portului Tulcea pentru 60 km până la Portul Chilia.

Statiunea Limanul oferă 12 camere duble, fiecare proiectată diferit, dar foarte aproape de spiritul sălbatic al Deltei. În trecut pe acest pământ exista o casă. Păstrând unele părți ale casei vechi, precum ușile, ferestrele sau alte elemente, ele au fost reintegrate în noua construcție, ceea ce am considerat extrem de frumos. Noi avut ușile originale ale casei deasupra patului, oferind personalitate și autenticitate încăperii.

Ce poți face aici

Fiind în această minunată rezervație sălbatică, nu există nicio șansă de a nu ști ce e de făcut. Pe lângă bucuria frumosului resort, savurarea unei băuturi lângă piscină sau relaxarea pe terasa de lemn, admiră toată frumusețea care te înconjoară și aventurează-te în Delta sălbatică. Ia o barcă rapidă și lăsă-te ghidat de Lică, omul de încredere și ghidul locului. Cunoaște fiecare canal, lac și apă și toate speciile de păsări uimitoare.

Lasă-te mângâiat de vântul blând, trăiește fiecare clipă, observă minunea naturii, pierde-te în verdele unic al Deltei, înconjurat de pelicani, egrete, cormorani, lebede, pescăruși, cai sălbatici, nuferi, stuf și multe alte minunății.

Limanu Resort

Ce poți descoperi în zonă

Pe lângă rătăcirea pe lacurile și canalele frumoase, poți vedea Pădurea Letea, un loc unic, într-o călătorie de cinci ore cu barca: copaci de peste 500 de ani, plante mediteraneene înconjurate de dune de nisip, o adevărată lume pentru nenumărate țestoase, șopârle și cai sălbatici.

Apoi Rezervația Naturală Roșcova-Buhaiova, un paradis de lacuri și insule între Letea și Chilia, zonă protejată care găzduiește cea mai mare colonie de pelicani din Europa și alte specii sălbatice unice precum vidra, nurca, hermina, egreta, lotusul alb sau nufărul galben. Delta Dunării are cel mai mare număr de colonii de păsări de pe continent. Peste 300 de specii, unele provenind din locuri îndepărtate, precum China și Africa.

Chiar lângă Limanul găsește Biserica Chilia Veche, a doua ca mărime în România după Biserica Neagră din Brașov, ce datează din 1854. A fost folosită ca observator militar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Descoperă și Biserica Lipovenească, foarte veche, cu obiecte religioase valoroase. Și la 5 km de Chilia Veche vezi Mănăstirea Sfântul Atanasie (Mănăstirea Stipoc), înconjurată de flori și construită în întregime din lemn, precum mănăstirile din Moldova.

Ce poți mânca delicios

Pește proaspăt la tot pasul, începând cu micul dejun: multe specialități din pește și aperitive, pește proaspăt gătit în toate felurile și borșul de pește care ne-a plăcut tare mult. Fiecare fel de mâncare vine exact din Dunăre și chiar nu există niciun loc precum acesta pentru iubitorii de pește. Există însă și alternative la pește, chiar dacă meniul este fix. Am apreciat cu adevărat gustul și priceperea în ceea ce privește mâncarea. Limanul Resort organizează și evenimente gastronomice, având ca oaspeți bucătari români celebri, care acceptă provocarea gătitului în Deltă, reinterpretând mâncarea locală.

În momentul în care am intrat în acest loc și am găsit o lume complet diferită de ceea ce lăsasem în urmă, acest sentiment a rămas alături de noi de-a lungul zilelor la Limanul. Un loc cu povești, oameni frumoși drept gazde, care oferă viață, culoare și spirit locului care nu va muri niciodată, din moment ce este primit și îngrijit de oameni cu viziune și har.

După aventura pe apele Deltei Dunării, după ce am descoperit atât de multă frumusețe, diversitate și peisaje schimbătoare, ne-am bucurat în sfârșit de un vin alb bun, local, lângă piscină și pe terasa noastră din lemn, urmărind noaptea atât de frumos îmbrățișând locul, cu lumini, lumânări și zâmbet. Speranța pe care o căpătăm de fiecare dată când găsim un loc așa. Oameni frumoși care creează experiențe uimitoare, uneori doar din pasiune, dragoste, angajament și încă ceva. Limanul Resort a fost mai mult decât partea sălbatică a Deltei; a fost armonia din sălbăticie și senzația plăcută de a fi ca acasă pe unele pământuri străine, neatinse înainte.

Limanu Resort
Limanu Resort
Limanu Resort
Limanu Resort

Alegerile EI

 • terasa de lemn a fiecărei camere
 • intimitatea
 • designul stațiunii

Alegerile LUI

 • primul etaj al clădirilor, cu vedere minunată
 • ideea de Honesty Bar
 • tabla cu gânduri

DE ȘTIUT

 • Cu peste 3540 km de râuri, canale, mlaștini, lacuri înconjurate de copaci și insule cu stuf, Delta Dunării găzduiește cel mai mare număr de colonii de păsări de pe continent;
 • Delta Dunării s-a format acum cinci mii de ani, într-un golf al Mării Negre; Astăzi Delta găzduiește multe plante și animale pe cale de dispariție și protejate, precum și 25 de tipuri diferite de ecosisteme;
 • Delta României este cea mai bine păstrată din Europa;
 • Odată așezare grecească pe nume Achillea, ceea ce a făcut pe mulți oameni să creadă că acesta este locul unde se odihnește trupul celebrului erou grec Ahile, satul Chilia Veche a dat numele brațului Chilia al Dunării;
 • La intrarea în Marea Neagră, Dunărea se împarte într-o rețea de canale care leagă Chilia, Sulina și Sfântul Gheorghe, fiecare cu personalitatea, peisajele și atracțiile sale.

REZERVĂ ACUM

Limanul Resort, Strada Dunării 97, Chilia Veche, Județ Tulcea

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Agenția Happy Tour te va contacta cât mai curând posibil.

  #danubedelta #chiliaveche #thewildside #deltagreen #unesco #biodiversity #wildbirds #ecosystems #freshfish #pelicans #waterlillies #water #whiteandblue #romanian_romance #traveltheromance

  3