Top

Portal VillageRezervă acum

Un reset autentic într-un sanctuar interior

Undeva la granița dintre două lumi, dintre omul actual și natură, am găsit un rost nou. Portal Village, un refugiu înăuntrul nostru, camuflat perfect în frumusețea fiecărui anotimp, un microunivers al pădurii, al soarelui și al oamenilor. Portal Village, o colecție superbă de bungalouri premium, echipate cu tot ce are nevoie un călător în drumul lui. O adevărată experiență în natura vie, case calde cu pereți transparenți, care anulează distanța dintre tine și exterior.

Portal Village, ambient simplu și calm, în tonuri complementare de mesteacăn și gri-uri, cu accente de alb și ocru

„Un cadru ideal de relaxare, meditație, iubire, conversații inspirate și odihnă. Ambient simplu și calm, în tonuri complementare de mesteacăn și gri-uri, cu accente de alb și ocru.” Este imaginea paradisului natural descoperit în Sibiel, județul Sibiu, loc în care am zăbovi chiar mai mult decât ne este planificată călătoria.

Ideea Portal Village a pornit de la nevoia unui reset autentic, căutare care îi devorează, dar care îi și salvează, într-un final, pe cât mai mulți. „A porni în căutarea Sanctuarului interior, ca spațiu inițiatic pentru recunoaștere, renaștere, reinventare de sine și restabilire de Sens”. A construi un „sat-refugiu”, ca evadare din tot ce înseamnă personal, social, profesional.

Portal Village, o afacere sustenabilă și un concept de slow living

Portal Village este o afacere sustenabilă și în același timp, un concept minunat de slow living. Dincolo de asta, este o reacție normală a lumii grăbite și sufocante în care trăim. Și exact așa am descoperit și simțit locul. Ca pe un popas calm, în care îți poți inunda plămânii cu tot ce mai bun în natură, în aer și în oameni. Cu bine, cu sens și cu liniște.

CE POȚI FACE AICI

Portal Village este de fapt o experiență, nu doar un loc de odihnă. Există două tipuri de bungalouri premium în care te poți caza, cu servicii complete, inclusiv room service pentru cei care vor să se bucure de intimitate. Bungalourile Moon sunt amplasate în relație cu cerul și pământul, pe liziera pădurii, în umbră și răcoare. Bungalourile Sun se bucură de mai multă lumină, soare și culoare, fiind construite spre est și sud-est. În total opt bungalouri ce își așteaptă în tăcere oaspeții, cu detalii minimaliste, lemn și lumină, un design simplu și curat, ce ne duce cu gândul la decorul nordic, sustenabil.

Portal Village, odihnă sau explorare

În funcție de starea în care te găsești, după un pahar de limonadă proaspătă sau după o cafea, te așteaptă odihna sau explorarea. La Portal Village există zona de pământ și văzduh,  lângă mesteceni, unde găsești terasa Vetrei, loc de servit mâncarea bună. Apoi zona de foc, pentru seară și povești spuse printre scântei, poate chiar cu gătit ad-hoc. Zona de aer și arome înseamnă aerul curat și grădina cu plante medicinale și aromatice. Iar zona de apă te aduce aproape de micile iazuri amenajate la Portal.

Vatra de la Portal Village, „un Green Work Environment inspirațional”

Vatra de la Portal Village este „un Green Work Environment inspirațional, destinat activităților de creație, social & business networking, comunicare, ateliere tematice și binefăcătoare.” Tot aici Green Library, un spațiu relaxant, cu scaune confortabile, șemineu, ceai cald și o colecție frumoasă de volume atent selectate.

Portal Village, wellbeing la superlativ

Wellbeing este cu siguranță cuvântul care definește Portal Village: saună, masaj, zonă de meditație, ritualuri wellness și aromaterapie, produse organice și baie în ciubărul cu apă sărată. Toate sunt gândite ca terapie, ca un circuit natural, sub conceptul Vortex Spa, făcând legătura cu elementele de bază ale naturii: pământ, aer, foc, apă și ether.

CE POȚI MÂNCA DELICIOS

Sănătos, slow food, organic, nutritiv, complex, așa este meniul Portal Village. Vatra este totodată Green Bistro, loc ce adună ingrediente și rețete tradiționale, dar și ecologice. Sursa acestora este chiar propria grădină și microfermă, iar furnizorii sunt aleși pe criterii de certificare a calității alimentelor. Produsele folosite provin de la producătorii locali din zonele tradiționale ale județului Sibiu. Așadar mâncare tradițională, sigură și gustoasă, preparată în fiecare zi de un chef local.

CE POȚI DESCOPERI ÎN ZONĂ

Un tur pentru degustarea berii artizanale la micro-fabrica locală de bere artizanală Sibiu, un concert de sunete și vibrație în pădure, activități de mindfulness, stare de bine și plimbări cu ghid în zonă sunt câteva din activitățile pe care le poți face în împrejurimi. Asta dacă nu îți dorești să descoperi orașul Sibiu, bogat în toate tipurile de activități și obiective. Însă noi îți recomandăm să rămâi aproape de natura de la Portal Village și să te încarci cu energia bună a locului, retras pentru o perioadă din viața binecunoscută.

Încetinirea ritmului pentru a surprinde esențialul

Portal Village ne-a invitat și pe noi la încetinirea ritmului, în final pentru a surprinde esențialul: liniștea unui loc perfect integrat în natură, viața, obiceiurile, mâncarea, mersul încetinite din ritm, câte o senzație pentru fiecare experiență trăită, reîntoarcerea de fapt către noi. Portal Village este în final o călătorie interioară, într-un timp de asemenea interior.

Portal Village | Spa
Portal Village | Portal

Alegerile EI

 • conceptul de wellbeing și slow living
 • pădurea văzută din bungalou
 • mâncarea simplă, bună, locală

Alegerile LUI

 • intimitatea fiecărui bungalou
 • aleea care trece prin Portal
 • interacțiunea cu gazdele

DE ȘTIUT

 • Conceptul slow food aparține lui Carlo Petrini și grupului de activiști care au format o acțiune civică menită să apere tradițiile alimentare regionale în Roma anilor ’80, o contra reacție a normelor stabilite de secolul vitezei;
 • Oamenii au adoptat apoi cuvântul „slow/lent” pentru mai multe domenii din viața de zi cu zi, food,travel, gardening, design, fashion, care genericul slow living;
 • Din cele mai vechi timpuri oamenii au acordat o atenție specială ritualurilor de purificare, făcând apel la elementele de bază ale naturii și lumii: pământ, aer, foc, apă și ether; La Portal Village se respectă de asemenea acest ritual ancestral de revitalizare și conectare;
 • Satul Sibiel, alături de alte 13 localități ale zonei, este declarat sat de interes turistic;
 • În Sibiel poți vizita Muzeul de icoane pe sticlă Pr. Zosim Oancea, ce cuprinde cea mai mare colecție de icoane pe sticlă din Ardeal (sec. XVIII-XIX), Biserica „Sfânta Treime” (sec. XVIII), cu un valoros decor pictat și o importantă colectie de icoane pe sticlă și lemn, Monumentul Eroilor Români, cruce din lemn ridicată în amintirea eroilor căzuți în războiul de independență, situată în curtea bisericii din sat.

REZERVĂ ACUM

Portal Village, Strada Utea 73, Sat Sibiel, Județul Sibiu

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp de partenerul nostru, Camira Events & Travel.

  3