Top

Raven s NestRezervă acum

Urmează calea

Imaginează-ți oaza verde, înconjurată de munți spectaculoși, văi largi, acoperite toate de un cer albastru, infinit. Am ajuns la Raven’s Nest, la propriu cuibul corbilor și al vulturilor. Aici, în satul Sub Piatra, în județul Alba și în frumoasa Transilvanie, tinerii proprietari au găsit, la începutul poveștii lor, un ansamblu de hambare, șoproane și grajduri pe care localnicii le foloseau în trecut, de la mijlocul primăverii până în miezul toamnei. Unele construcții au fost înlocuite complet iar altele renovate, aproape de aspectul inițial. Paradisul numit Raven’s Nest poate găzdui astăzi până la 26 de oaspeți în 11 camere, în trei case renovate: Casa de Miazănoapte, Casa de Mijloc și Casa de Miazăzi.

Structuri din lemn, case vechi si soproane din secolul al XIX-lea

Totul este format din structuri din lemn, case vechi și șoproane tradiționale, cea mai veche clădire datând din secolul al XIX-lea.

Raven's Nest - enjoy

Vei descoperi peste tot simboluri ale folclorului românesc, elemente pictate manual, obiecte vintage, mobilier vechi, covoare din lână. Totodată, un element ce creează magie și mister, de-a lungul fiecărei poteci și pe cerdacul fiecărei case tradiționale: dreamcatcher-ul, poate aici simbolizând visele ce în final devin realitate.

Raven's Nest - view

Ce poți face aici

Urmeaza calea, fii prezent

Raven’s Nest este un loc al liniștii complete și al legăturii cu natura, în sensul cel mai profund. Pe măsură ce vei descoperi potecile frumoase care înconjoară casele vechi, vei vedea pe tot parcursul lor mesajul scris „Urmează calea” (Stay on the path), un reminder pentru a rămâne prezent și conectat la tot ce te înconjoară, pentru a merge mai departe și respira natura.

Cel mai frumos sentiment este aici pe minunata punte panoramică, un loc pur și simplu magic, cu peisajele, munții și natura Transilvaniei. Vino în zori și observă îndeaproape zonele, vei vedea căprioare, vulpi și urși. Totul în jur albastru și verde, armonie, peisaje pictate, infinit – peisajul nostru preferat. Lângă punte există o saună și un jacuzzi, ambele perfecte pentru momente petrecute la apus, cu un pahar de șampanie. Poți viziona și filme la cinematograful în aer liber, pe niște perne uriașe, în interiorul pădurii.

Ce poți mânca delicios

Toată aprecierea pentru mâncarea honest, bucătăria ecologică, bazată pe ingrediente locale și sănătoase. „Folosim rețete colectate de cunoscutul Radu Anton Roman, care a petrecut ani buni aici cercetând locul și vorbind cu localnicii care încă își folosesc produsele în bucătărie, în detrimentul alimentelor din supermarketuri”.

Barul și restaurantul fac parte dintr-o clădire reconstruită, care arată precum un octogon, realizat din vechi case tradiționale ardelenești, din anii 1800, ce simbolizează într-un mod frumos legătura dintre Pământ (patratul) și Cosmos (cercul). Trebuie să servești prânzul aici, urmat de un Mojito tradițional românesc, pe terasă.

Ce poți descoperi în zonă

Drumeții, trasee pentru biciclete montane, numeroase repere transilvănene care trebuie bifate și explorate: Peștera Huda lui Papară, Cascada Vânătările Ponorului, Satul Cheia, Piatra Secuiului.

„Ne dorim ca oaspeții noștri să știe că moștenirea noastră – arhitectura, gastronomia, istoria, natura și peisajele – este valoroasă și merită promovată dintr-o perspectivă diferită, mai atrăgătoare. Considerăm că putem contribui la această schimbare pe care sperăm că o vor urma și ceilalți, un model de turism ecologic, care să ofere o experiență completă. ” – Raven’s Nest.

Raven's Nest - living
Raven's Nest - Cabana

Relaxează-te, respiră frumusețea naturii, aventurează-te în drumeții, bucură-te de apusurile uimitoare… totul e aici, într-un singur loc pe care l-am găsit fascinant pentru modul în care gustul aventurii se îmbină cu seninătatea liniștii, pur și simplu.

Alegerile EI

 • cea mai frumoasă priveliște a munților
 • Follow the path
 • simbolul dreamcather-ului

Alegerile LUI

 • totul…
 • puntea panoramică pentru contemplare
 • tradiționalul Mojito

DE ȘTIUT

 • Proprietarii de la Raven au visat, înainte de a începe povestea, la un astfel de loc pentru ei și pentru toți iubitorii de călătorii; În timpul sezonului rece locația este închisă, perioadă în care ei călătoresc spre locuri și zone mai calde din întreaga lume;
 • A fost nevoie de ani buni și numeroși meșteri, artiști, constructori și prieteni pentru a crea acest proiect uimitor;
 • Pereții caselor sunt confecționați dintr-un amestec de calcar și cânepă, urmând o tehnică veche care are un efect igienic asupra aerului din interior;
 • Unele piese de mobilier au fost colectate de la localnici, iar majoritatea țesăturilor provin din Săpânța, Maramureș;
 • În ceea ce privește mâncarea, ingredientele sunt culese de la fermieri locali, cu efortul de a promova și păstra moștenirea culinară a României.

Raven’s Nest:

Sat Sub Piatra 510A, Sălciua, Județul Alba

#ravens #infinity #serenity #blueandgreen #ecofriendly #octagon #honestfood #panoramicdeck #stayonthepath #romanianfolklore #sunriseandsunset #dreamcatcher #breathenature #romanian_romance #traveltheromance

1