Top

Schuster Boarding HouseRezervă acum

O casă Art Nouveau renăscută la Braşov

O casă Art Nouveau, datând din anul 1914, restaurată și renăscută în Brașov. O experiență premium, cazare elegantă și o terasă pe acoperiș, cu o superbă vedere asupra orașului. Este ceea ce am găsit în cel mai frumos colț de stradă al Brașovului, o clădire minunată și o lume fără de cusur dincolo de ea. Suntem în oașul drag care nu credeam că ne va mai surprinde cu ceva. A făcut-o însă în cel mai frumos fel. Ne-a scos în cale o clădire-bijuterie ce parcă a prins viață, vorbind și trăind mai intens și mai frumos decât oricând pe micuța stradă a orașului de munte. Schuster Boarding House, casă aparținând unei familii vechi de sași, readusă în prezent prin restaurare, păstrează multe elemente și detalii originale. În exterior un frumos Art Nouveau ce se încadrează minunat în peisaj, iar în interior o altă lume: detalii moderne, mobilier elegant, lumini calde, revenire în contemporaneitate, un anume rafinament.

CE POȚI FACE AICI ȘI CE POȚI MÂNCA DELICIOS

Elemente si culori moderne, accente si detalii ale anilor 1900

Camerele de la Schuster Boarding House păstrează același stil îmbinând minunat elementele și culorile moderne cu accente și detalii care aduc aminte de începutul anilor 1900: arhitectura, forma ușilor și ramele, spațiile înalte. Iar un detaliu specific superbei case este terasa de pe acoperiș, cu o vedere 360 de grade asupra Cetății Brașovului. Ceea ce mai aflăm cu interes despre casă este faptul că țigla originală folosită pe clădire, produsă în Austria anului 1908, a fost înlocuită cu țiglă nouă realizată la aceeași fabrică, montată întocmai ca în acea perioadă. De asemenea au fost păstrate și restaurate atent interiorul acoperișului, ferestrele și ușile de la parter.

Atât lounge-ul, cât și restaurantul casei de poveste rămân în aceeași atmosferă elegantă și rafinată. Așadar odihnă pe minunata terasă de pe acoperiș, în lounge-ul relaxant sau în restaurant, savurând o cafea sau un pahar cu vin. Meniul se încadrează de asemenea frumos în tot ceea ce oferă locul ca experiență: servicii premium, gusturi fine, preparate deosebite, timp pentru fiecare oaspete, iar micul dejun este atent și rafinat organizat. La cină am servit o supă cremă delicioasă, salată cu creveți și un desert rafinat din ciocolată.

CE POȚI DESCOPERI ÎN ZONĂ

Ești aproape de Strada Sforii, în centrul Brașovului, oraș turistic, cu importante monumente istorice: Biserica Neagră, Bastioanele Cetății, Statuia lui Johannes Honterus, Casa Sfatului, Liceul Andrei Șaguna, Scheii Brașovului, Biserica Sfîntul Nicolae, Prima Școala Românească. Strada Sforii este atestată în documente încă din secolul al XVII-lea, ca simplu coridor, folosit în munca pompierilor. Are o lungime de 80 metri, iar lățimea ei variază între 1,11 și 1,35 m, ceea ce îi oferă titlul de cea mai îngustă stradă a orașului Brașov și pe locul trei în Europa după Spreuerhofstraße din Germania (31-50 cm) și Parliament Street din Anglia (122 cm). Între granițele Brașovului, bucură-te de crestele munților Postăvaru, Bucegi, Piatra Mare, de Muntele Tâmpa și în apropiere, de stațiunea Poiana Brașov.

Schuster Boarding House oferă într-adevăr o experiență completă și premium în turismul românesc actual. Cu atât mai mult, deschide drumul și apetitul pentru casele vechi transformate în spații de lux, cu detalii, servicii și organizare impecabile, ceea ce crează cu siguranță standarde noi în ceea ce privește călătoria în țara noastră. Casa Schuster ne asigură încă o dată că se poate și în România și că, mai mult decât atât, putem atinge culmi noi în darul oferit călătorilor, prin povestea locului, restaurare, oameni la locul potrivit, cunoștință, eleganță, rafinament și clasă. Ne-am bucurat de Schuster Boarding House și așteptăm să revenim pe frumoasa stradă a orașului unde casa astăzi luminează, bucură și atrage toate privirile oamenilor pasionați de frumos. Schuster Boarding House este de fapt o poveste.

Alegerile EI

 • designul modern și minimalist al camerelor
 • exteriorul Art Nouveau
 • aerul boem al casei

Alegerile LUI

 • terasa de la ultimul nivel
 • oglinzile camerelor care oferă spațialitate
 • design-ul restaurantului

DE ȘTIUT

 • Casa Schuster a aparținut familiei cu același nume, sași înstăriți din Brașov, cu un blazon ce se poate observa chiar la intrarea în clădire;
 • Planul architectural al casei a fost realizat de o firmă de arhitectură din Austria, iar lucrările de construcție executate de specialiști din Budapesta;
 • În timpul lucrărilor de restaurare în seiful ascuns în mobilier au fost descoperite planurile originale ale casei;
 • Partea din interior a acoperișului a fost restaurată și pictată manual pe lemn masiv; Ferestrele originale și ușile de la parter au fost păstrate;
 • Pe fațada casei pot fi observate picturi originale restaurate; Asemenea clădirilor Art Nouveau din întreaga lume și Schuster Boarding House este iluminată pe timp de noapte; Culoarea actuală a clădirii este identică celei inițiale.

REZERVĂ ACUM

Schuster Boarding House, Strada Peneș Curcanul 5, Brașov, Județul Brașov

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

  4