Opt zile prin țară cu Audi Q8

Romania traditionala vazuta din era digitala Început de drum. Acel sentiment al noului, al căii nestrăbătute încă, ce pare sigură și însorită mereu, din depărtare. Emoția călătoriei, planurile, agitația bagajelor făcute pe ultima sută de metri, gândurile către noile locuri ce vor fi descoperite. Pornim într-un tur de opt zile prin locuri minunate ale României, unele...
Articol

Romania traditionala vazuta din era digitala

Început de drum. Acel sentiment al noului, al căii nestrăbătute încă, ce pare sigură și însorită mereu, din depărtare. Emoția călătoriei, planurile, agitația bagajelor făcute pe ultima sută de metri, gândurile către noile locuri ce vor fi descoperite.

Pornim într-un tur de opt zile prin locuri minunate ale României, unele deja cunoscute și iubite, altele noi, ce ne așteaptă. Am gândit ca acesta să fie ultimul tur al anului 2020, an în care am învățat nemăsurat despre noi, despre oameni și nevoia apropierii, despre acasă. În 2020 am redescoperit natura, rădăcinile, aerul tare, satul românesc, ritmul lent, reîntoarcerea, mișcarea în aer liber și faptul că nu trebuie să călătorim prea departe pentru a ne simți bine, încărcați, în siguranță.

În drumul nostru prin România redescoperim de fiecare dată o țară mult mai frumoasă și profundă. Tocmai din acest motiv am vrea să mai zăbovim aici, să nu ieșim încă din pasul lent, din liniștea naturii noastre, din acest slow living abia recâștigat. Și cum începutul presupune întotdeauna un drum și drumul o călătorie, ne-am propus pentru acest final de an să vizităm locurile și oamenii ce nu și-au închis porțile sau granițele în vremurile nesigure pe care le-am trăit; un tur al locurilor speciale ale României, pregătite anul acesta, mai mult ca niciodată, pentru oaspeți.

În călătoria noastră nu am plecat singuri ci împreună cu un adevărat partener de drum, noul Audi Q8, alegându-l fiind convinși de ceea ce are de oferit: confort, experiență și performanță. Trăind în România de fiecare dată experiențe, așa cum ne place să le numim, noul Q8 s-a dovedit a se adapta perfect nevoilor noastre, fiind un SUV flexibil și mai ales pregătit pentru orice fel de aventură, însă liniștit și silențios, atunci când e nevoie. Întocmai ca itinerariul nostru.

Călătoria începe agale, în frumoasa Vale a Doftanei, zonă bogată în natură și în tradiții cu semnificație. La numai două ore de București sau Brașov, pe malul lacului Paltinu, ajungem în prima noastră zi la Atra, loc în care rătăcim cât e ziua de lungă. Atra este un boutique hotel construit în trepte, în stil nordic, ce impresionează atât prin design, cât și prin experiența gastronomică și priveliște, fiecare cameră având vedere spre lac. Iar întreaga zonă a Văii Doftanei, una dintre cele mai importante zone etnografice ale județului Prahova, păstrează în continuare spiritul vieții simple: case construite în secolul al XIX-lea, haine tradiționale, decorațiuni și obiceiuri, creșterea bovinelor și ovinelor, prelucrarea lemnului, țesutul și broderia ca activități principale.

În dimineața celei de a doua zi ne așezăm în scaunele confortabile, în același timp admirând prin trapa panoramică din sticlă a noului Q8 iarna ce tocmai se așterne afară. Ajungem la Cincșor, la 15 minute de Făgăraș, într-o frumoasă zonă săsească și simțim cum timpul se oprește. Strada copilăriei, zumzetul vocilor, oamenii simpli care dau mereu bună ziua, școala veche, casele, mirosul de lemn ars, aroma anotimpurilor. Acestea sunt emoțiile vizitând Casele de Oaspeți de la Cincșor, alături de frumusețea detaliilor, mâncarea delicioasă, biblioteca albă, iar afară, imaginea Bisericii Fortificate din anul 1421. Ne oprim pentru o clipă și savurăm frumosul tablou.

3. PORUMBACU TREEHOUSE
3. PORUMBACU TREEHOUSE

A treia zi ne găsește în interiorul unei povești de iarnă: Porumbacu Treehouse, o pădure descoperită chiar în mijlocul satului Porumbacu de Sus al județului Sibiu. Aici, retrași din ritmul satului și al comunității, printre copaci și tot felul de culori, am găsit căsuțe superbe din lemn, suspendate, atât de frumos integrate în natură. Interiorul acestora este decorat simplu și cald: focul din soba de teracotă, lemnul prelucrat frumos, ferestrele mari și partea noastră preferată, pădurea văzută de sus, din dormitory. Liniște deplină, reconectare și vis. Audi Q8 ne însoțește și aici, în cea mai friguroasă noapte petrecută în tur. Forma, eleganța și liniile mașinii se observă superb printre crengile înghețate ale copacilor. Nuanțe de alb și negru.

La mosu
La mosu

Rămânem în Porumbacu de Sus și ne oprim, fermecați de ritmul încetinit al satului, la câteva case mai sus, mai exact La Moșu, casă de oaspeți pe care o zărim ușor încă din stradă. O curte generoasă, obiecte vechi adunate, ferestre largi, un aer ce îți aduce cumva aminte de copilăria petrecută la bunici. Casa La Moșu poate fi închiriată complet, oferind o experiență diferită prin faptul că te simți cu adevărat de-al locului: culorile vii, detaliile, obiectele din ceramică, fotografiile, lemnul. Poți găti în bucătăria complet utilată, aduna pe cei dragi în jurul mesei mari, admira apoi lumina ce pătrunde atât de frumos prin ferestre la amiază. La Moșu poate fi acea căsuță dragă la care să te întorci mereu.

Conacul Archia
Conacul Archia

Călătoria merge mai departe spre Deva, traversând dinamic și confortabil alături de Audi Q8 părți frumoase de țară. Ne îndrăgostim de confortul și ținuta de drum a mașinii. Ziua a cincea ne găsește în Archia, lângă Deva, pe un domeniu-oază, pe care îl iubim din atât de multe motive. Acest loc al boierilor contemporani, așa cum este numit, oferă o experiență completă: liniște, natură, ospitalitate, camere ce spun diferite povești, oameni frumoși, cai crescuți aici și tot felul de activități, pentru fiecare oaspete. Conacul este și o poveste de familie, transmisă mai departe de-a lungul generațiilor, care se menține vie și inspiră. Fiecare anotimp are ceva frumos de oferit aici. Ne plac zilele de vară petrecute lângă piscină, culorile toamnei schimbându-se pe dealurile din jur, focul de tabără aprins iarna, lângă vin fiert și muzică bună. Conacul Archia povestește de fiecare dată altceva.

Amfiteatrul Transilvania
Amfiteatrul Transilvania

Pornind înapoi spre București, alegem ca traseul nostru să ne ducă la Amfiteatrul Transilvania, pentru a testa noul Q8 pe un drum forestier înzăpezit. Așa cum ne-am așteptat, partenerul nostru de drum s-a dovedit a fi perfect pregătit, ca într-o competiție nordică. Locul ales de noi este o destinație de zăbovit în tihnă în vârful celor mai frumoase forme de relief din Moieciu de Sus: frumosul românesc, tradițiile și istoria, culorile specifice, aromele și gusturile de altădată, unicitatea, peisajele și imaginile care îți taie respirația. Ne căutăm drumul ușor, printre poteci, printre formele unice ale amfiteatrului și construcțiilor de aici, mereu conectați la ceea ce vedem și trăim. Regăsim simpla plăcere de a mânca natural, local și proaspăt, stăm la povești în jurul unui foc centrat în restaurantul-umbrelă, colorat viu și cald, admirăm fiecare detaliu atent construit, imaginat, țesut.

Zara Chalet
Audi q8

Din locul ce oferă o priveliște atât de frumoasă asupra Moieciului de Sus, coborâm în Bran, pe care îl descoperim de fiecare dată altfel, prin oazele pe care le oferă, dincolo de zumzetul și mișcarea generală ale orașului turistic. Zara Chalet, o cabană construită într-un veritabil stil franțuzesc, te invită înăuntru, într-o atmosferă caldă: lemnul ca element principal, canapele confortabile, pături călduroase, culori luminoase, fotografii ce ne reîntorc în România. Chalet-ul este cu adevărat un spațiu al relaxării, potrivit weekend-urilor de evadare, aproape de orașele mari și totodată de unul dintre cele mai frumoase castele și obiective turistice ale țării, Castelul Bran.

Villa Siana
Villa Siana

Ultima zi de călătorie alături de Audi Q8 ne găsește în aceeași zonă, poposind într-o altă cabană construită frumos, de această dată în stil austriac, clasic dar modern în același timp. Designul locului este frumos influențat de istoria popoarelor germanice ce au trecut de-a lungul timpului prin zonă. Iar munții stâncoși Piatra Craiului pot fi priviți de la fereastră. Camerele Villei Siana sunt rustice iar restaurantul oferă preparate delicioase. Ultimul loc al turului de opt zile ne păstrează în ritmul așezat al gândurilor reordonate, al deconectării și al descoperirii noilor bucurii.

Câteva zile de vacanță sau pur și simplu de pauză, prin România, pot fi un prilej bun de regândire, revalorizare, recunoștință. Am continuat descoperirea. Am privit cu ochi noi locurile, oamenii, poveștile, ne-am adaptat constant perspectiva, așteptările, dispoziția. Iar noul Audi Q8 ne-a făcut cu siguranță drumul mai ușor, mai confortabil, totodată dinamic și eficient, tocmai bine pentru un tur de forță așa cum ne planificasem. Mai mult decât atât, designul expresiv ne-a făcut în mod clar să ne gândim la viitor, chiar și în satele vechi, cu tradiție, în care am poposit. În interior Q8 ne-a oferit tot ce aveam nevoie pentru un drum ușor și sigur: sisteme de operare inteligente, navigație high-tech, un tur al României tradiționale dintr-o eră digitală. Mai mult decât atât, noul Q8 a întors priviri indiferent de locul în care am ajuns.

Sperăm ca turul nostru în România să vă inspire și să vă trezească o anume curiozitate. Să porniți iar la drum. Să redescoperiți, să încetiniți ritmul, de preferat la bordul unui Audi. Să vă regăsiți locurile și experiențele iubite, oriunde ar fi ele, fără să uitați de ce avem, de ce ne așteaptă mereu, acasă.

Ce i-a plăcut EI:

  • designul și liniile mașinii
  • încălzirea rapidă la interior
  • portbagajul spațios

Ce i-a plăcut LUI:

  • ținuta sportivă
  • confortul pe drum accidentat
  • farurile inteligente

Alte articole de interes

Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email